Företagare, lagar & regler

Som företagare så omfattas du av en massa lagar och regler som är uppsatta för att det ska fungera både för dig som företagare och för dina kunder. 

Konsumentverket är en sådan instans som håller koll på vilka lagar och regler som finns och de har ett så kallat tillsynsansvar och de kollar så att företagarna håller sig efter de lagar och regler som är uppsatta. Det är svårt att hålla koll på allt och det gäller att man som företagare är extra noggrann och kolla upp om man inte vet hur det är för just den verksamhet som man bedriver.

Skatteverket har koll på vilka regler som gäller när det kommer till ekonomiska biten, bokföringslag med mera. För att få veta mer så kontakta ditt lokala skattekontor för mer information. Att ta hjälp av Internet när man har en fråga är ett riktigt bra tips och det är alltid bra att ställa frågan om man inte vet eller funderar över något.

Kolla också upp Almi och din kommun om de kan hjälpa dig om du har frågor som rör olika lagar och regler för dig som företagare. De som dagligen jobbar med sådan frågor vet ju garanterat mer än du som kanske nyföretagare.