Skapa en trivsam arbetsplats

Många saker inverkar på din arbetsmiljö och bidrar till om du trivs eller inte. Framförallt behöver arbetet vara organiserat på ett sätt som minskar stress. Till exempel genom tydliga mål och en sund organisation. Men du kan också själv genomföra åtgärder för att göra din arbetsplats mer trivsam.

Ta bort distraktioner för att skapa en trivsam arbetsplats

En annan central faktor för att skapa en trivsam arbetsplats är genom att åtgärda distraktioner. Eftersom att vi faktiskt bara kan ägna oss åt en enda sak åt gången mår vi bättre genom att slå av notifieringar på mobilen och åtgärda annat som stör.

Skapa en trivsam arbetsplats med växter

Det är sedan länge känt att vi mår bra av att vistas i naturen. Växter är viktiga även i våra inomhusmiljöer, dels för att rena luften men också för att öka trivseln. Att dessutom ha plantor, sticklingar eller andra växter att pyssla lite med när du tar paus blir än mer välgörande!

Du bör därför se till att välja ut växter och prydnadsföremål med stor omsorg och det är enkelt hitta något online. Placera dem nära din arbetsplats med mycket luft runtomkring sig.

Så skapar du en lugn atmosfär där du kan lyfta blicken och vila ögonen på vackra ting när du tar en paus.