När du måste iväg på resa

Oavsett om du ska resa iväg på en jobbresa, eller har tänkt resa privat så finns det enkla misstag som många gör. Vi har listat tre vanliga misstag som enkelt kan undvikas.

Glöm inte att kontrollera din försäkring

Innan du ens tänker på att resa iväg så bör du dubbelkolla dina försäkringar. En grundregel är att alla hemförsäkringar har en reseförsäkring. Men ta inte detta för givet, ibland är det nödvändigt att utöka ditt reseskydd eller förlänga det. Exempelvis kan det bli väldigt kostsamt om du behöver vård utomlands och inte har en giltig försäkring.

Det lönar sig att jämföra priser

Ett vanligt misstag är att köpa en alltför dyr biljett. Det bästa sättet är att nyttja resurserna på nätet och genom att använda en pris jämförelse sajt. Dessa sajter letar igenom alla de stora flygpris jämförelse sajterna. Bland annat Skyscanner, kayak med fler – vilket hjälper dig hitta de billigaste flygbiljetterna snabbt.

Undvik att bli blåst av taxichaufförer

Vi alla har nog varit med om att anlända till resmålet jetlaggad och bara hoppa in i första bästa taxin till hotellet. Men taxichaufförers hederlighet varierar världen över. Två enkla tips är att be taxichauffören i förväg sätta på taximätaren, samt att fråga hotellet i förväg hur mycket en taxi resa till destinationen kostar.